Skip to main content

Praktijkvoorbeeld Alucol

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling van aluminium en de core-business van Alucol in Neer. Met een capaciteit van ruim 10.000 m2 per dag is het bedrijf één van de grootste onafhankelijke anodiseerbedrijven in Europa. Naast het naturel anodiseren is Alucol gespecialiseerd in het kleuranodiseren. De producten van dit bedrijf worden veelzijdig gebruikt: voor architectuur, industrie en design en van gevelbekleding, profielen en bootmasten tot binnen-architectuur.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor Alucol. Ze kopen duurzaam materieel, materiaal en goederen in. En het verminderen van het energieverbruik, afvalscheiding en hergebruik zijn continue verbeterprocessen. Verder gelooft Alucol erin dat ieder mens talenten heeft. Daarom bieden ze al vanaf 2006 aan 12 medewerkers van Westrom een volwaardige, beschermde werkplek in het productieteam.

De werkzaamheden bestaan uit het inhangen en opspannen van aluminium profielen. De medewerkers van Westrom zijn volwaardig lid van het team en horen echt bij de Alucol familie. Men gaat uit van hun mogelijkheden; hebben medewerkers extra aandacht of ondersteuning nodig, dan kan dat. Het bedrijf ondersteunt de Westrom-medewerkers dan ook graag bij hun groeiproces, bijvoorbeeld door hen de ruimte te geven om onder werktijd een training te volgen. Alles bij elkaar zorgen de investeringen van Alucol voor een trotse groep werknemers, voor mensen die plezier hebben in hun werk en daardoor duurzaam inzetbaar zijn. Waardevol voor beide partijen!

"De lach op de gezichten en het bijdragen aan een zinvolle dag voor de medewerkers van Westrom dát is voor mij als werkgever iedere dag weer een beloning. Alucol is blij met deze betrokken medewerkers!”
Frank Veelenturf, managing director