Videoboodschap algemeen directeur

Hallo Westrom-collega,

Ik spreek in dit filmpje namens jouw leidinggevende, het managementteam en de ondernemingsraad. Wij willen namelijk laten weten hoe trots wij op jullie zijn! Waarom wij zo trots op jullie zijn? Het is zo knap hoe jullie allemaal de maatregelen opvolgen. 
Deze keer kiezen we voor een filmpje. Tot nu toe hebben jullie wekelijks post van ons gehad. Waarom hebben we zolang gewacht met een filmpje? Want die vraag heb ik ook gehad. Jullie hebben al zo veel informatie gekregen de laatste weken en wij vonden dat de minister president en de burgemeester toch wel voor gingen. Maar nu ook een filmpje vanuit Westrom. Om jullie allemaal een hart onder de riem te steken. 

Ik richt me eerst tot onze collega’s die thuis zijn. Zij zijn thuis omdat ze óf bij de risicogroep horen, misschien zelf ziek zijn of een huisgenoot of familielid hebben die ziek is waardoor ze thuis moeten blijven. En dat is echt heel moeilijk en wij begrijpen dat. Voor sommigen van jullie is het heel eenzaam. Voor anderen ben je nu als gezin een beetje té vaak dicht bij elkaar. En de verveling slaat toe. En de muren komen op je af. Wij hebben dan ook collega’s die naar het werk bellen met de vraag: mag ik alsjeblief komen werken? Helaas is dat niet mogelijk. Waarom niet? Je bent thuis het veiligst. Dus zeg ik hetzelfde tegen jullie als Mark Rutte: Hou vol!

Dan wil ik me richten tot de mensen die aan de slag zijn. Wat zijn wij trots op jullie! 
Of je nou aan het werk bent hier in het pand van Westrom, op je detacheringsplek of vanuit huis, waar onze consulenten en een aantal leidinggevenden contact met andere collega’s houden. Ieder van jullie doet z’n stinkende best om de boel aan de gang te houden. Tot enkelen van jullie wil ik me richten. Zoals de schoonmakers. Normaal doen jullie onopvallend je werk. Nu kijkt iedereen op je vingers, of het goed gaat. En reken er maar op dat jullie het goed doen! En onze mensen in het groen. Jullie zijn buiten aan de slag. En iedereen die thuis zit kijkt ook mee of jullie je houden aan de anderhalve meter afstand en of het er buiten goed verzorgd uitziet. Dat is zwaar. Onze medewerkers in de fabriek, waar veel is aangepast om te zorgen dat we alle maatregelen goed toepassen. Jullie gaan daar zo knap mee om. Tot slot onze postbezorgers. Jullie hebben de afgelopen weken alleen al van Westrom veel meer brieven gehad om te bezorgen. Dit filmpje hoeft nu een keer niet door de brievenbus.

Ik eindig zoals ik begonnen ben: wij zijn zo trots op jullie! Hou vol. Blijf de maatregelen toepassen, des te eerder zien we elkaar weer. En samen krijgen we corona onder controle!

Henriëtte Maas
algemeen directeur

Klik hier om het filmpje te bekijken.