Skip to main content

Zeven jaar Westrom: trots en tevreden

Op 1 oktober 2015 kwam ik als algemeen directeur in dienst bij Westrom. Wat is er sinds die tijd ontzettend veel gebeurd. In ons bedrijf, in de wereld en in mijn eigen leven. Sinds twee jaar weet ik wat het betekent als je gezondheid je grenzen bepaalt. Gelukkig kreeg ik alle steun van het managementteam en het bestuur om aan mijn herstel te werken. Dank en respect voor iedereen die heeft geholpen door taken van mij over te nemen. Die er samen de schouders onder hebben gezet om ons mooie bedrijf door te laten draaien, omdat ik er niet voor de volle honderd procent kon zijn. Helaas verloopt mijn herstel niet zoals gewenst. Hoe graag ik ook nog de trotse algemeen directeur van Westrom wil blijven, het gaat niet. Daarom draag ik op 1 juli 2023 het stokje over. 

Ruim zeven jaar was ik de trotse directeur van een prachtig bedrijf. Westrom maakte in de afgelopen jaren een groei door naar een participatiebedrijf met passie en durf. En dat hebben we samen bereikt. Een bedrijf waar we de waarde van ieder mens zien. Mensen die wij via werk laten participeren in de samenleving. Die zich bij ons kunnen ontwikkelen en waar ruimte is voor het leren van nieuwe dingen. Tijdens rondleidingen door ons bedrijf en op de open dag die we organiseerden, genoot ik altijd van de verbazing op de gezichten van de gasten. Verbazing over de veelheid aan werkzaamheden die we uitvoeren en over het plezier dat de mensen uitstralen die bij ons werken. Mensen die maar al te graag laten zien wat ze maken en daarover met liefde voor hun werk vertellen. Ik was daarom ook blij dat Westrom in de coronaperiode open mocht blijven, zodat een groot deel van onze medewerkers naar het werk kon blijven komen. Want op het werk kunnen mensen hun zorgen van zich af praten. Samen even lachen en elkaar tot steun zijn. 
In de afgelopen jaren is ook de financiële positie van Westrom flink verbeterd. De vijf gemeenten die samen ons bestuur vormen betalen een financiële bijdrage die fors lager is dan een aantal jaren geleden. Dat hebben we samen, gemeenten en Westrom, bereikt. Onder meer door de verbeterde detacheringstarieven voor onze groen- en schoonmaakmedewerkers. De hoge inflatie zorgt wel voor nieuwe uitdagingen waarbij ik alle vertrouwen heb dat Westrom die het hoofd kan bieden.

Ik heb met veel liefde bij Westrom gewerkt en kijk trots en tevreden terug op alles wat we samen meemaakten. In goed overleg met het dagelijks bestuur, het centraal managementteam en de ondernemingsraad draag ik op 1 juli 2023 het stokje over aan Stefano Elias. Ik heb er alle vertrouwen in dat met hem als interim-directeur én het team dat er nu zit Westrom in goede handen is. Stefano maakt al ruim een jaar deel uit van het managementteam en is goed ingevoerd in ons (bestuurlijke) reilen en zeilen. Ik wens hem veel succes bij de uitvoering van deze taak. Aan alle collega’s bij Westrom, bestuur, gemeenteraadsleden en beleidsmedewerkers van onze vijf gemeenten, partners van Konnekt’os en iedereen die ik ooit heb mogen vertellen over de kracht van de mensen in ons bedrijf: dank jullie wel voor de fijne samenwerking!

Henriëtte Maas

Henriëtte Maas