Skip to main content

Trotse monteur als rijdende reclame

Tom Jacobs (43) is monteur in de fietsenassemblage van Westrom. Dagelijks zet hij elektrische bakfietsen van het merk Dolly Bakfiets in elkaar. Tom is een sleutelfiguur; hij kent elke positie in de assemblagelijn en kan een complete bakfiets bouwen. En dat doet hij vol liefde en met oog voor kwaliteit. 
Een Dolly Bakfiets koop je online, rechtstreeks bij de leverancier. Je ziet ze her en der rijden, maar in Roermond zijn ze nog niet gesignaleerd. Het leek Tom leuk om de eerste Roermondenaar te zijn met een Dolly Bakfiets. Een ideaal vervoermiddel om de hond in mee te nemen en mooie tochtjes te maken. Samen met zijn vrouw, die zich vanwege haar beperking verplaatst in een driewiel tandem.

Om kosten te besparen stelde Tom voor om alle onderdelen los te kopen en zijn fiets zelf te assembleren. De groepschef van de logistieke assemblage ondersteunde dit idee en schreef een mail naar de leverancier. “Wat leuk! Hier werken we natuurlijk graag aan mee”, was de enthousiaste reactie. “Wij willen deze trouwe Dolly monteur graag een mooie medewerkerskorting geven en hij kan ook gebruik maken van de tijdelijke actie met bijbehorende accessoires. Op het hoofdkantoor in Utrecht beschouwen we immers ook alle Westrom-monteurs als onze eigen medewerkers.”
Omdat de kleurcombinatie die Tom voor ogen had in Utrecht op voorraad stond, was het logischer om die rijklaar te laten maken en niet zelf een fiets te assembleren. De bagagedrager kreeg hij cadeau. Doordat Tom ook nog een deel van zijn salaris uitruilde voor een onbelaste vergoeding, werd de aanschaf van de bakfiets nog interessanter. 
Op vrijdag 12 mei nam Tom zijn nieuwe aanwinst in ontvangst. Nu het voorjaar eindelijk in aantocht is gaan we hem vast vaak zien in Roermond en omgeving. Samen met zijn vrouw en hond. Een trotse monteur als rijdende reclame.

Tom ontvangt de fiets