Skip to main content

Reguliere baan voor Siva

Gisteren tekende Siva Sivaranjan Sivaraja zijn contract bij Tasseron-SEKC in Roermond. Hij krijgt bij dit bedrijf vanaf 1 december 2022 een fulltime arbeidsovereenkomst als assemblagemedewerker. Siva werkte via de Participatiewet bij Westrom. De gemeente kocht een traject in om hem te helpen bij het zoeken naar een reguliere baan. En dat is nu gelukt!

Siva heeft in zijn vaderland Sri Lanka meer dan 20 jaar met zijn vader en broer een eigen meubel-/timmerbedrijf gerund. Zij maakten voornamelijk kasten, stoelen, tafels en bedden. Siva leerde het timmervak van zijn vader. In Nederland lukte het niet om als timmerman werk te vinden, omdat een diploma ontbreekt. Via de Participatiewet kon hij aan de slag bij BusinessPost. Het werk als postbezorger beviel hem erg goed, alleen zijn dit op de reguliere arbeidsmarkt veelal geen fulltime banen.

In september 2022 is jobcoach Marianne Passage samen met Siva op zoek gegaan naar een werkplek die aansluit bij zijn wensen en mogelijkheden. “Via via vernamen wij de vacature bij Tasseron-SEKC en zijn we daar samen gaan kijken”, vertelt Marianne. “Tasseron-SEKC verricht met name kabel assemblagewerkzaamheden voor temperatuursensoren. Het is werk dat een grote nauwkeurigheid en fijne motoriek vraagt. Siva is van huis uit meubelmaker; nauwkeurig werken is voor hem dus geen enkel probleem. Middels een proefplaatsing zijn we gaan onderzoeken of dit werk past; of er zowel voor Siva als voor de werkgever een match is.”

De eerste dagen bij Tasseron-SEKC was het erg wennen voor Siva. Hij werkte behoorlijk wat jaren onder de vlag van Westrom; de langste periode als postbezorger bij BusinessPost. Hij deed dit met veel plezier en naar volle tevredenheid. Als je gewend bent om veel te fietsen en iedere dag in de buitenlucht te zijn, dan is het wel even wennen als je nieuwe werkplek voornamelijk zittend is en binnen. De werkgever had al snel door dat Siva een prima medewerker is. Daarom kreeg hij per 1 december een contract aangeboden. De ondertekening werd gevierd met een lekker stukje vlaai bij de koffie. Siva, bedankt voor jouw jarenlange inzet en heel veel succes met je nieuwe baan. Ook Natasja en Rachel Storms hartelijk dank dat jullie Siva de kans hebben geboden om te laten zien dat hij een prima medewerker is voor jullie bedrijf.

foto 1: Siva en jobcoach Marianne Passage van Westrom
foto 2: 
Siva met Raquel en Natascha Storms van Tasseron-SEKC