Skip to main content

Martijn van Helvert (CDA) enthousiast over bezoek aan Westrom

Martijn van Helvert, lid van de Tweede Kamer voor het CDA, bracht op donderdag 4 maart 2021 een werkbezoek aan Westrom. Dat deed hij samen met Marij Cox, raadslid in Roermond. De rondleiding langs de verschillende werksoorten en de presentatie en discussie na afloop, gaven een goede indruk van de manier waarop Westrom – ook in coronatijd – uitvoering geeft aan de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. Van Helvert was enthousiast: "Prachtig om te zien hoe hard en professioneel hier gewerkt wordt aan tal van producten!” 

Werksoorten en productielijnen

In de aanloop naar de verkiezingen vroeg het Limburgse Tweede Kamerlid Martijn van Helvert of hij een kijkje mocht komen nemen bij Westrom; omdat hij het belangrijk vindt om meer te weten over de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. En hoe het bedrijf dit doet in coronatijd? Westrom maakt daarvoor graag tijd vrij: omdat we trots zijn op ons bedrijf én omdat het een mooie kans is om het onderwerp inclusieve arbeidsmarkt hoger op de Haagse agenda te krijgen. Daarom nodigden we Cedris uit, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, om aan te sluiten. Adviseur en lobbyist Bert Doek kwam voor deze gelegenheid graag naar Roermond.
Het bezoek ging van start met een rondleiding. Henriëtte Maas (algemeen directeur) en Evertjan Jansen (divisiemanager Bedrijven) leidden de drie bezoekers rond over de werkvloer en lieten hen kennismaken met de verschillende werksoorten en productielijnen. Ook de andere terreinen waarop Westrom werkzaam is (diagnose, re-integratie, werken op locatie, detacheren) en de manier waarop werken in coronatijd georganiseerd wordt, kwamen al wandelend uitgebreid aan de orde. 

Werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking vergroten

Na de rondleiding volgde een korte presentatie over onder meer de kernwaarden en de hoofddoelen van Westrom. Het gezelschap, waarbij ook Nathalie Timmermans (divisiemanager Arbeids-ontwikkeling) was aangeschoven, wisselde van gedachten over diverse thema’s die binnen Westrom actueel zijn, zoals de verbeterde tarieven van detacheringen, de succesvolle aanpak van het ziekteverzuim, de financiële uitdagingen waarmee het bedrijf te maken heeft en de doorontwikkeling van de Participatiewet. De initiatiefnota van CDA/SP sluit naadloos aan bij dit laatste thema, maar om dat allemaal waar te maken is extra geld nodig vanuit Den Haag. Bert Doek vulde diverse gespreksonderwerpen aan vanuit de missie van Cedris: de werkgelegenheid van mensen met een arbeidsbeperking vergroten. De leden van de vereniging, waaronder Westrom, zijn een belangrijk instrument om deze missie te verwezenlijken. Martijn van Helvert was blij met alle kennis die met hem is gedeeld. “Ik vond het een leerzame middag en ik ben onder de indruk. Prachtig om te zien hoe hard en professioneel hier gewerkt wordt aan tal van producten!” Westrom en Cedris zijn blij dat ze hun boodschap over een inclusieve arbeidsmarkt hebben kunnen delen en hopen dat Den Haag hierin de juiste keuzes maakt tijdens de aankomende coalitieonderhandelingen.