Skip to main content

John stroomt uit naar regulier werk bij ENBI

Sinds 24 november werkt John Koroma met een arbeidsovereenkomst bij ENBI in Echt. John werd drie maanden geleden door Westrom geplaatst bij ENBI. Hij viel toen nog onder de Participatiewet. Die wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden. John kreeg bij ENBI de kans om te laten zien wat hij kan en is nu beloond met een contract als productiemedewerker.

John Koroma (35) kwam drie jaar geleden via de Participatiewet (PW) bij Westrom in dienst. Zijn eerste werkplek was bij Action; in het distributiecentrum in Echt hield hij als padenruimer de magazijngangen vrij van karton en plastic. Na twee jaar volgde een overplaatsing naar Wicro Plastics. Toen ENBI Plastics & Silicones in augustus 2022 een productiemedewerker zocht, was de match met John snel gemaakt. De werkzaamheden bij ENBI bestaan onder andere uit het assembleren van kunststof warmtewisselaars. Erwin Buijs (operation manager bij ENBI) deed John een belofte: "Als jij laat zien dat je een volwaardige productiemedewerker bent, kan je een contract krijgen bij ENBI." Die kans greep John graag aan en hij liet op de productievloer zien dat hij dit contract waard is.

Op donderdag 24 november was de grote dag aangebroken. Op die dag ruilde John zijn PW-contract bij Westrom in voor een arbeidsovereenkomst met ENBI. Daar hoorden felicitaties bij van zijn nieuwe en oude werkgever. Marianne Passage (jobcoach) en Manuel van Buggenum (afdelingschef Werken op Locatie) bedankten John voor zijn inzet in de afgelopen drie jaar en feliciteerden hem namens Westrom met zijn prestatie. Erwin Buijs had de eer om John te feliciteren met het welverdiende contract. Het heugelijke feit werd daarna gevierd met een lekker stuk vlaai.
John, succes met je nieuwe job!

foto (v.l.n.r.): Marianne Passage, Manuel van Buggenum, John Koroma, Erwin Buijs