Skip to main content

Project ‘Goed Ingeburgerd’ van start

Op 13 november 2023 vond de officiële aftrap plaats van het project ‘Goed Ingeburgerd’ bij kringloopwarenhuis Het Goed. In dit project werken gemeente Roermond, Het Goed en Westrom samen om nieuwe inwoners met een inburgeringsplicht praktijkervaring te laten opdoen om al werkend de Nederlandse taal te leren. 

Praktijkroute

Seta, Yusr en Omar kregen tijdens een officieel moment hun werkkleding uitgereikt door wethouder Felix van Ballegooij, Westrom-directeur Stefano Elias en regiomanager Ad Vogels van Het Goed. Seta, Yusr en Omar zijn samen met nog 3 andere nieuwe Roermondenaren de eerste deelnemers aan dit project. Zij volgen de praktijkroute waarin ze 800 uur werkervaring opdoen en 800 uur bezig zijn met de Nederlandse taal. Deelnemers aan de praktijkroute starten eerst bij Westrom om werknemersvaardigheden op te doen. De volgende stap is een werkervaringsplek waarmee sociale contacten worden opgedaan en waarbij men op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal leert. De deelnemers starten bij Het Goed met 2 à 3 dagdelen, waarbij ze kennis kunnen maken met de diverse aspecten van het werk binnen het kringloopwarenhuis. Een mooi opstapje naar een duurzame plaatsing in een reguliere baan. 

Sociaal ondernemerschap

Alle partijen die samenwerken in het project ‘Goed Ingeburgerd’ streven ernaar om het aantal deelnemers te laten groeien en de inburgering op deze manier tot een succes te maken. Wethouder Felix van Ballegooij: “Ik ben blij met het partnerschap met Westrom en Het Goed binnen dit nieuwe project. Met deze vormen van sociaal ondernemerschap binnen onze gemeente kunnen we onze nieuwe inwoners een toekomstperspectief bieden.”

Kom je binnenkort bij Het Goed? Maak eens een praatje met deze nieuwe Roermondenaren.

Seta, Yusr en Omar kregen tijdens een officieel moment hun werkkleding uitgereikt door wethouder Felix van Ballegooij, Westrom-directeur Stefano Elias en regiomanager Ad Vogels van Het Goed

Op de foto (van links naar rechts): Seta, Stefano Elias, Ad Vogels, Yusr, Omar en Felix van Ballegooij.