Skip to main content

“De beste kansen zijn niet altijd die je verwacht had”

Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Ook Eline (v, 32) had een steuntje in de rug nodig toen ze in september 2022 via een arbeidsontwikkeltraject bij Westrom binnen stapte. Vanaf het begin was het doel dat Eline ons bedrijf weer zou verlaten. Met hulp van een jobcoach greep Eline alle kansen aan om te kunnen groeien. In augustus 2023 stroomde ze uit naar een reguliere baan. Bij Plaza Grafica zit ze goed op haar plek. 

“Na een leven vol drama kwam ik via de gemeente uiteindelijk bij Westrom terecht. Middenin de coronatijd. Gewapend met mondkapjes, 1,5 meter afstand houdend en veelvuldig handen wassen zette ik mijn eerste passen binnen Westrom. In een toch al onzekere tijd begon ik met opbouwen op de Diagnoseafdeling. Waar Westrom voor mij al snel symbool begon te staan voor een hoopvolle toekomst, was er vanaf het begin een duidelijk doel: uitstromen naar een baan bij een reguliere werkgever. Maar toen ik een opening zag bij het fietsenmagazijn, greep ik mijn kans. Ik kreeg een tijdelijk arbeidscontract in het kader van de Participatiewet.”

“Op mijn nieuwe plek kreeg ik hulp van een jobcoach van Westrom. Zij ondersteunde me als ik weer eens worstelde op de werkplaats, maar hielp me ook om kansen te vinden om te groeien. Van orders picken naar het verbeteren van het pickproces voor de fietsenlijn van Dolly; de elektrische bakfiets die door medewerkers van Westrom in elkaar wordt gezet. Ik kon ook groeien doordat ik administratieve taken kreeg in het magazijn. De jobcoach hielp me ook met het sollicitatieproces. Want ondanks dat ik opbloeide in het magazijn, was uitstromen naar buiten toe nog steeds het doel.”

“Zo kwam de vacature van allround medewerker bij Plaza Grafica op mijn pad. Werken bij een GrafiMediabedrijf was niet iets waar ik voor geleerd had, of er zelfs bij in de buurt kwam. Het was wel, zo bleek al snel, iets wat bij mij past. Per 1 augustus 2023 heb ik hier een regulier arbeidscontract gekregen.
Wat mij vooral aanspreekt is de verscheidenheid in het werk. De ene keer werk ik op het PostNL punt, de andere keer in het kleine magazijn. En natuurlijk is het leuk om bezig te zijn met alle soorten drukwerk. Van rouw,- en geboortekaartjes, posters, flyers, boekjes tot stickers. Van alles komt voorbij. Ik vind het ook fijn om in een klein, maar hecht team te werken dat elkaar ondersteunt in alle momenten. Deze ingrediënten helpen mij om het beste uit mezelf te halen.”

“Al met al zit ik nu mede dankzij de hulp van Westrom en Plaza Grafica die mij een kans heeft gegeven, goed op mijn plek. Een plek waar ik hoop nog veel meer te leren en ervaringen op te doen. Wie weet waar het schip nog srandt in het leven, immers de beste kansen zijn niet altijd degene die je verwacht had.”

Ook bij Plaza Grafica blijft jobcoach Ria Verhagen van Westrom Eline begeleiden. 
Eline, we wensen je een mooie toekomst op je nieuwe werkplek!

Eline en jobcoach Ria Verhagen
Eline (links) en jobcoach Ria Verhagen van Westrom.