Skip to main content

Cursus Begeleidingsvaardigheden helpt nieuwe voorwerkers om hun rol goed uit te voeren

In het voorjaar van 2023 maakten de deelnemers aan de cursus Begeleidingsvaardigheden voor het eerst kennis met elkaar. Op 6 maart 2024 sloten ze het opleidingstraject af met een welverdiend certificaat.
De groep bestond uit 12 deelnemers: 4 medewerkers van Westrom, 4 van WAA Groep en 4 van Groen&Doen Roermond.

De functienamen van de deelnemers zijn verschillend. Maar of ze nu voorwerker, werkbegeleider, ploegleider of sleutelhouder zijn, hun rollen en taken zijn vergelijkbaar. Onder leiding van trainer Pieternel Geurts van Croan gingen ze aan de slag met communicatie, verwerken van informatie, uitdragen van je rol en verantwoordelijkheid, motiveren van medewerkers, aanspreken op gedrag en omgaan met psychische kwetsbaarheden. Allemaal onderwerpen die je helpen om je rol goed uit te voeren.
“We hebben heel veel gesprekstechnieken geoefend”, zegt Pieternel Geurts. “Het ging bijvoorbeeld over omgaan met weerstand en wat je doet als er wordt geroddeld. Daarbij maakten we gebruik van acteurs. Dat is heel waardevol.” Deelnemer Michel bevestigt dit: “Eén van mijn favoriete onderdelen was oefenen met een acteur. Dan kon ik oefenen wat ik op de werkvloer wil bereiken.”

De deelnemers herkenden veel situaties bij elkaar. In hun organisaties spelen dezelfde dingen waar je hulp bij nodig hebt om die aan te pakken. Het klikte onderling goed. Het was een leuke groep waarin naar elkaar werd geluisterd, van elkaar werd geleerd én veel werd gelachen.

Westrom feliciteert Michel Neecke, Rolf Weenen, Marten Koorndijk, Jack Diesveld en alle deelnemers van WAA Groep en Groen&Doen Roermond. 

De geslaagden met hun certificaat