Skip to main content

Bas stroomt uit naar regulier werk

Met ingang van 1 november 2022 werkt Bas Coolen met een arbeidsovereenkomst bij Alucol. Bas startte twee jaar geleden als PW'er via Westrom bij Alucol. Hij kreeg de kans om te laten zien wat hij kan en wordt nu beloond met een contract.

Op maandag 31 oktober was de grote dag aangebroken voor Bas Coolen (23). Op die dag ruilde hij zijn PW-contract bij Westrom in voor een arbeidsovereenkomst met Alucol in Neer. Bas kwam drie jaar geleden via de Participatiewet (PW) bij Westrom in dienst. Zijn eerste werkplek was bij Action; in het distributiecentrum in Echt hield hij als padenruimer de magazijngangen vrij van karton en plastic. Na een jaar volgde een overplaatsing naar Alucol. Dit bedrijf biedt al vanaf 2006 aan 12 medewerkers van Westrom een volwaardige, beschermde werkplek in het productieteam. De werkzaamheden bestaan uit het inhangen en opspannen van aluminium profielen. Bas zou op deze plek uiteindelijk een contract kunnen verdienen met loonkostensubsidie. 

Anderhalf jaar later, in april 2022, beloofde Frank Veelenturf (managing director) het volgende aan Bas: 'Als jij breder inzetbaar bent, kan je een contract krijgen bij Alucol.' Die kans greep Bas graag aan en hij liet op de afdeling afspan en inpakken zien dat hij dit contract waard is. Die prestatie is nu omgezet in een arbeidsovereenkomst. Daar hoorden felicitaties bij van zijn nieuwe en oude werkgever en vlaai voor alle Westrom-collega's die bij Alucol op locatie werken.

Manuel van Buggenum (afdelingschef Werken op Locatie) bedankte Bas voor zijn inzet in de afgelopen drie jaar en feliciteerde hem namens Westrom met zijn prestatie. Frank Veelenturf had de eer om het welverdiende contract met Alucol aan Bas uit te reiken. Het heugelijke feit werd daarna gevierd met een lekker stuk vlaai.  

Bas, succes met je nieuwe job!

Foto boven: Frank Veelenturf (managing director Alucol) feliciteert Bas Coolen

Foto onder: Vlaai voor de Westrom-medewerkers om dit heugelijke feit te vieren