Skip to main content

Westrom viert 50-jarig bestaan

Westrom is het nieuwe jaar begonnen met een feestelijke bijeenkomst voor alle medewerkers. Niet alleen om 2024 in te luiden, maar ook om samen het glas te heffen op het 50-jarig jubileum dat Westrom dit jaar viert.

Hoe het begon

Vijftig jaar geleden, om precies te zijn op 1 juli 1974, ging de Sociale Werkvoorziening Stadsgewest
Roermond officieel van start. Voor die tijd konden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Midden-Limburg aan de slag bij de stichting ‘Werkplaats voor aangepaste arbeid te Roermond en Omstreken’ (WARO) of bij de sociale werkplaats in Echt. Ons bedrijf heette in 1974 nog geen Westrom. Pas anderhalf jaar later werd de werknaam Westrom Bedrijven geïntroduceerd. De letters W en E zijn afkomstig van Werkvoorziening, de letters S en T van Stadsgewest en de letters R, O en M van Roermond. In 1988 ging het woord Bedrijven ervan af en kreeg ons bedrijf de naam die het nu nog steeds heeft: Westrom.

Feest vieren

Het jubileumjaar werd feestelijk afgetrapt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari in het bedrijfsrestaurant van Westrom. Alle mensen die bij of via Westrom werken – en dat zijn er ruim 1.000 – waren uitgenodigd om er samen een gezellige avond van te maken. Algemeen directeur Stefano Elias blikte in zijn toespraak terug op het afgelopen jaar en bedankte iedereen voor zijn inzet en bijdrage aan alle nieuwe ontwikkelingen die in gang zijn gezet. Hij benadrukte hoe belangrijk alle medewerkers zijn; het stafpersoneel, de leidinggevenden en de mensen die het echte werk doen en waarom het draait. Daarna was het tijd om samen te proosten op het nieuwe jaar. Het werd een gezellige avond met vrolijke muziek, een volle dansvloer, playbackacts en fotoshoots met collega’s. Een perfecte start van een bijzonder jaar.
Op 27 juni organiseert Westrom een jubileumfeest voor alle medewerkers. In het najaar zet Westrom tijdens een open dag de deuren open voor iedereen die een kijkje wil nemen en de organisatie beter wil leren kennen.

Iedereen doet mee en is nodig in onze samenleving

Westrom heeft sinds de oprichting in 1974 grote veranderingen ondergaan. Zo maakten in de beginjaren maar liefst 21 gemeenten deel uit van het Stadsgewest. Dat zijn er anno 2024, na diverse gemeentelijke herindelingen, nog vijf. Westrom groeide uit tot een modern bedrijf. Een bedrijf dat er wil zijn voor alle inwoners van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Want iedereen doet mee en is nodig in onze samenleving. 

medewerkers op de nieuwjaarsbijeenkomst
medewerkers op de nieuwjaarsbijeenkomst