Skip to main content

Webinar voor raadsleden

Op donderdag 19 november 2020 organiseerde Westrom een informatiebijeenkomst voor alle raads- en commissieleden van de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om zo’n grote groep mensen op locatie te ontvangen. Daarom koos Westrom voor een webinar om iedereen toch tegelijk te kunnen informeren. Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. Alle deelnemers kunnen vanuit hun eigen veilige omgeving naar een presentatie kijken. Een behoorlijk aantal Midden-Limburgse raadsleden volgde het webinar. Zij konden via een chatfunctie vragen stellen die live in de uitzending werden beantwoord. 

Programma

Voor de online presentatie namen Marianne Smitsmans (bestuursvoorzitter), Robert Capel (organisatieadviseur) en Henriëtte Maas (algemeen directeur) plaats aan de vergadertafel in de studio van Konnekt’os-partner AVerion multimedia. Op het programma stond onder meer een toelichting op de begroting voor 2021, de stand van zaken van het onderzoek naar verbetermaatregelen voor Westrom en de impact van de coronacrisis. Er was goed nieuws: over het verbeterde operationele resultaat, het subsidieresultaat en de hogere detacheringstarieven. Westrom kan op een aantal fronten nog een verbeterslag maken. Het verlagen van het ziekteverzuim is één van die punten. Henriëtte Maas vertelde wat daarvoor de plannen zijn, waaronder de samenwerking met een andere arbodienst per 1 januari 2021 en de nieuwe verzuimaanpak die vanaf de eerste dag gericht is op ‘wat kan een medewerker wél’.

Chatten

Een webinar heeft veel mogelijkheden, zoals een chatfunctie om vragen te stellen. Van de ruim 70 deelnemers maakten diverse personen van deze functie gebruik. De vragen verschenen op een scherm in de studio en werden waar mogelijk meteen beantwoord door de sprekers. Een mooie manier om kijkers actief te betrekken bij de presentatie én het geheel interactief te maken. 
Het webinar duurde ruim een uur. Na afloop stroomden de complimenten binnen. Deze aanpak is duidelijk voor herhaling vatbaar.

Klik hier voor de sfeerimpressie van dit webinar.

webinar
webinar