“Van elkaar leren is het leukste”

Onze groepschefs Jos, Thei en Igor hebben de Leergang Werkleider met succes afgesloten. Westrom zet deze leergang van SBCM in om nieuwe groepschefs goed voor te bereiden op hun leidinggevende taken. Vanmorgen was er koffie met vlaai voor de geslaagden en deelden ze hun ervaringen over de opleiding die ze het afgelopen half jaar volgden.

De module ‘Psychische aandoeningen en ongewenst gedrag’ scoorde wat hen betreft het beste. Heel interessant en meteen toepasbaar in de dagelijkse praktijk bij Westrom. Ook de andere modules zaten vol met onderwerpen die goed van pas komen bij het werk als groepschef. En voor iedereen is dat weer anders. “Je kunt eruit halen wat voor jou het meest interessant is; wat op jouw afdeling het beste bruikbaar is”, vertelden de geslaagden. 

De cursisten van de Leergang Werkleider kwamen uit het hele land. Ze deelden hun ervaringen niet alleen tijdens de lessen, maar ook in de praktijk. Jos en Igor zijn een dag bij Ferm Werk geweest, het sociale werkbedrijf in Woerden. De cursisten uit Woerden zijn op hun beurt naar Roermond gekomen. Binnenkort volgt er nog een bezoek aan Alkmaar. “Heel waardevol om eens in de keuken te kijken van collega’s”, zeggen Jos en Igor. Thei vult aan: “Van elkaar leren is het leukste.”

Jos, Thei en Igor zijn alle drie nog niet zo lang bij Westrom in dienst. Ze hebben het prima naar hun zin. Thei zou nergens anders meer willen werken: “Ik vind het prachtig werk. Geweldig om dagelijks zoveel gemotiveerde mensen om me heen te hebben!”