Positief aan de slag!

De Westrom-collega’s die meedoen aan het gezondheidsprogramma healthyLIFE zetten voorzichtige stapjes naar een gezonde leefstijl. In de tweede bijeenkomst wisselden de deelnemers ervaringen uit over veranderingen in hun leven. Meer wandelen, bijvoorbeeld. Of je eetpatroon aanpassen door één dag in de week vis te eten in plaats van vlees. De tweede groepsbijeenkomst ging daarnaast vooral over positieve gezondheid.

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid is een bredere kijk op gezondheid. Gezondheid is meer dan alleen voeding en beweging. Lekker in je vel zitten, een zinvol leven, je goed voelen en meedoen in de maatschappij hebben ook een grote invloed op hoe gelukkig (en daarmee hoe gezond) jij je voelt. 
“In de tweede les is het spinnenweb van positieve gezondheid besproken”, vertelt een healthyLIFE-deelnemer. “De vorm van een spinnenweb maakt duidelijk dat de verschillende gebieden met elkaar te maken hebben. We hebben punten gegeven voor de verschillende gebieden. Dat punt geeft aan hoe tevreden je op dit moment bent over jezelf op dat gebied. Bijvoorbeeld een 4 voor lichaamsfuncties als je graag wilt werken aan fitheid en de kwaliteit van je slaap. Zo wordt het voor jezelf duidelijk over welke gebieden in je leven je tevreden bent, en aan welke je graag wilt werken."

Concrete opdracht

"Het was een positieve en leerzame les. We gaan met een concrete opdracht naar huis waar we voor ons zelf iets mee kunnen om ons leven op een positieve manier aan te passen. We kregen ook een spreuk mee om over na te denken en om ons te helpen met veranderen: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg."

In november gaat healthyLIFE over gezond en lekker eten. Een mooie voorbereiding op de decembermaand die daarop volgt.