Limburgse TaalHeldenprijs 2019 gaat naar Westrom-medewerker

Als werkgever zijn we hartstikke trots op Jeroen Rosbender, die op 9 september 2019 is uitgeroepen tot winnaar van de Limburgse TaalHeldenprijs 2019 in de categorie taalcursist. Hij ontving de prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in GAIA ZOO Kerkrade vanwege zijn bijzondere inzet voor een geletterd Nederland. 

TaalHelden

TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder inzetten om mensen in Nederland geletterd te maken. Om hen te bedanken, heeft Stichting Lezen & Schrijven de TaalHeldenprijs in het leven geroepen. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Week van de Alfabetisering. Met de regionale verkiezingen vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.
In totaal waren elf Limburgers genomineerd, verdeeld over drie categorieën: Taalcursisten, Bruggenbouwers en Taalbegeleiders. In de categorie Taalcursisten ging Jeroen er uiteindelijk met de prijs vandoor! 

Anderen inspireren

Als iemand zich inzet voor de aanpak van laaggeletterdheid, dan is dat wel Jeroen. Hij wil echt iets doen voor anderen. Daarom is hij taalambassadeur geworden; om anderen te inspireren. Jeroen werd door ons én door de bibliotheek Bibliorura genomineerd. Via de bibliotheek gaat hij naar informatieavonden in dorpshuizen en spreekt hij op diverse netwerkbijeenkomsten. Hij vertelt zijn eigen ervaringen vol trots en gepassioneerd aan groepen ondernemers. Ook voor zijn collega’s staat hij altijd klaar om te vertellen wat de taallessen hem hebben opgeleverd. Want Jeroen wil heel graag helpen om laaggeletterdheid aan te pakken. Met deze prijs wordt zijn harde werk erkend. “Ik sta helemaal perplex”, zegt Jeroen verrast. “Ik ging ervan uit dat iedereen had gewonnen, maar ik mag me nu in de categorie taalcursist dé Limburgse TaalHeld van 2019 noemen.” 

TaalHeld

Van Limburgse naar landelijke Taalheld? 

Als winnaar dingt Jeroen mee naar de landelijke TaalHeldenprijzen. Die worden in januari 2020 door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden uitgereikt aan mensen die zich op een unieke manier inzetten voor een geletterd Nederland. Om TaalHelden te stimuleren om zich in te blijven zetten voor hun eigen geletterdheid of die van anderen. 

Wij zijn trots op deze kanjer en feliciteren hem van harte met deze mooie titel. Uiteraard wensen we hem heel veel succes bij de landelijke verkiezing in januari 2020. Graag sluiten we dit bericht af om de boodschap van Jeroen te verspreiden: “Je bent nooit te oud om te leren!” 

Jeroen was op 9 september te gast bij het programma Avondgasten van regionale omroep L1.
 

Reportage van lokale omroep TV Ellef over laaggeletterdheid.

Avondgasten