Gezondheidsprogramma healthyLIFE is gestart!

In de tweede week van september is het gezondheidsprogramma healthyLIFE van start gegaan bij Westrom. De deelnemers gaan als groep aan de slag en individueel, samen met de coach. De eerste groepsbijeenkomst had als onderwerp: ‘kleine aanpassingen, groot effect’. Eén van de deelnemers vertelt uitgebreid over wat er in deze bijeenkomst op het programma stond en hoe het eerste beweegmoment is ingevuld. 

Kleine aanpassingen, groot effect

“We hebben geleerd dat we met kleine aanpassingen in ons leven een groot effect kunnen bereiken.
Kleine aanpassingen zijn makkelijk te maken en daardoor makkelijker en langer vol te houden. Bijvoorbeeld: je kunt je voornemen om gezonder te gaan leven. Maar dat is een heel groot doel, en wat moet je dan precies doen om dat te bereiken? Als je je voorneemt om vanaf nu geen koekje meer bij de koffie te nemen is dat makkelijker om daarmee te starten. Het is duidelijk wat je moet doen en hoe je dat moet doen. Doordat je dit gaat doen en vol kunt houden, kan je door deze kleine aanpassing een groot effect bereiken; bijvoorbeeld een daling van je suikerspiegel of afvallen.

We hebben ook gesproken over stress. Of die nou komt door werk, thuis of uit jezelf, stress heeft effect op je gedrag. Als je stress hebt ga je gedrag laten zien wat je kent en wat je gemakkelijk af gaat. Bijvoorbeeld niet koken en frietjes halen in plaats van koken. Daarnaast zorgt stress voor een stofje in je lichaam dat vetopname stimuleert. Het is dus belangrijk om weinig stress te ervaren. Dan is het namelijk makkelijker om gezond te leven en nieuwe gezonde gewoontes aan te leren. Later gaan we nog meer leren over stress en hoe je hiermee goed om kunt gaan.”

Beweegbijeenkomsten

“Een goede manier om stress te verminderen is bewegen. Daarom zijn wij ook gestart met de beweegbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaken en een nulmeting van onze conditie en gezondheid. We hebben een wandeltest gedaan, gewicht en lengte gemeten en daarnaast kracht en lenigheid getest. De komende 12 weken gaan we samen bewegen en aan het einde van deze weken doen we dezelfde testje nog eens om te meten welke resultaten wij hebben geboekt. Het was een leuk begin en alle deelnemers zijn enthousiast!”

healthyLIFE