10-01-2018

#YouToo?

Hollywood is klaar met seksueel wangedrag. De 75e editie van de uitreiking van de Golden Globes stond in het teken van de MeToo-discussie. Voor mij is #MeToo niet alleen een protest tegen machtsmisbruik en seksuele intimidatie. #MeToo staat voor mij ook voor gelijkheid in zijn algemeenheid en wederzijds respect. Gelijkheid is het principe dat alle mensen even veel waard zijn en gelijke rechten hebben. Ik wil geen verschil maken tussen mannen en vrouwen, tussen arm en rijk, tussen mensen mét en zónder een arbeidsbeperking.

Gelijkheid en respect nastreven
Het nieuwe jaar is pas een week oud. Het is nog een onbeschreven blad dat we kunnen vullen met onze dromen en ambities. Laten we er met z’n allen een mooi jaar van maken waarin we gelijkheid en respect voor elkaar nastreven. Ik heb daarmee al een start gemaakt tijdens de vier nieuwjaarsbijeenkomsten die vorige week bij Westrom plaatsvonden. In mijn speeches heb ik onze medewerkers verteld dat ik het heel belangrijk vind dat we respectvol met elkaar omgaan. In de persoonlijke contacten die we iedere werkdag hebben, maar ook ten aanzien van de regels die we met elkaar afspreken. Ik heb gesproken over gelijkheid en uitgelegd dat dit voor mij niet hetzelfde is als iedereen precies hetzelfde behandelen. Alleen met een persoonlijke aanpak kunnen wij ieders kwaliteiten het beste benutten en het beste in mensen naar boven brengen. 

#YouToo?
In het nieuwe jaar gaan we bij Westrom door met de ingezette koers om respect op de agenda te houden; tijdens werkoverleggen, in trainingen, maar ook door MTO’s te (blijven) organiseren. Respect en gelijkheid dus en daar voegen wij ook graag een vleugje humor aan toe. Door humor te gebruiken in een toneelstuk over pesten en respectvol met elkaar omgaan, maakten we tijdens onze jaarlijkse Veiligheidsdag in oktober een moeilijk onderwerp bespreekbaar én voor iedereen begrijpelijk. Die lijn houden wij ook in 2018 vast, wij gaan ervoor! #WeToo #YouToo?