Skip to main content
08-06-2020

Van voor naar achter, van links naar rechts

In ons pand staan nu overal stickers op de vloer. Groene voeten die de looprichting door de fabriek aangeven en oranje voeten die mij vertellen hoe ik er weer uit moet. Gele cirkels die laten zien wat anderhalve meter is; de veilige afstand tot elkaar. Op sommige trappen mag ik alleen omhoog. Dat vertellen stickers en borden mij. Mijn normale route, waarbij ik diezelfde trap weer naar beneden neem, mag ik niet meer gebruiken. Dan maar aan de andere kant van de gang naar beneden. Ik maak heel wat meters meer dan voor corona, maar dat is alleen maar goed voor mijn gezondheid.

We hebben de stickers natuurlijk niet aangebracht om te zorgen dat we allemaal wat extra meters lopen als we op het werk zijn. De looprichting is ook niet bedoeld om de extra coronakilootjes eraf te trainen. Bij Westrom staat de gezondheid en de veiligheid van onze mensen voorop. Altijd. Gelukkig zijn we al die tijd open kunnen én mogen blijven. Dat we met een groot deel van onze mensen door kunnen werken en we voor velen de plek zijn waar je dagelijks een praatje kunt maken met collega’s. Op afstand, maar toch! Van de mensen die tot nu toe thuis waren, omdat ze tot de risicogroep horen, gaat langzaam maar zeker weer een aantal aan de slag. Dat is mogelijk, omdat het RIVM de omschrijving van de risicogroep heeft aangescherpt. Dat betekent dat we met een groeiend aantal mensen in het gebouw zijn en de looproutes steeds belangrijker worden. Dus lopen we van voor naar achteren en van links naar rechts via de groene of oranje voetenstickers. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar gezond blijven. Volgens mij moeten we de stickers fijn laten zitten. Handig voor een volgende Open Dag.