23-10-2018

Ik heb goed nieuws!

Ik lees dagelijks de krant. Nog een echte, papieren krant…. Het nieuws dat online verschijnt probeer ik ook te volgen, maar de veelheid aan informatie dwingt mij ertoe er wat vluchtiger doorheen te gaan. Waar velen de dag starten met het ‘doorbladeren’ van verschillende nieuwsapps, start ik mijn dag het liefste op met de traditionele papieren ochtendkrant. Daar kan ik op vertrouwen…... behalve..… als er nieuws over Westrom in de krant staat. Dat zijn altijd verhalen die ik zelf nét iets anders zou vertellen. Het klopt wel, in grote lijnen, maar toch heb ik steeds de behoefte om tegen iedereen te zeggen dat er meer te vertellen is. Dat je het héle verhaal moet kennen om het te kunnen begrijpen. Dat het positiever is, dan dat het wordt verwoord in de krant. Ik realiseer me dan ook meteen dat andere hoofdrolspelers in het nieuws dat gevoel vast herkennen.

“Geen nieuws is goed nieuws”, zei mijn moeder altijd. Het omgekeerde “goed nieuws is geen nieuws” lijkt het motto te zijn geworden in de hedendaagse journalistiek. Jammer, want ik gun iedereen een positief begin van de dag. Er is al genoeg ellende in de wereld, maar iedere dag gebeuren er ook heel veel mooie dingen. Ook bij Westrom. Daarom wil ik graag de boodschapper zijn van goed nieuws. En omdat de krant helaas (nog) te weinig over ons goede nieuws schrijft, kies ook ik nu voor online. 

Mag ik een paar suggesties doen? 
“Sociaal werkbedrijf Westrom volop in beweging!” (In plaats van “Het blijft rommelen bij sociaal werkbedrijf Westrom”). Of: “Westrom biedt medewerkers leuke nieuwe uitdaging.” (In plaats van “Wie geluk heeft kan hetzelfde werk blijven doen”). Of: “Politiek: uiterst betrokken bij Westrom” (in plaats van “Politiek: buik vol van Westrom”). Ik vertel iedereen die het horen wil graag meer over ons mooie bedrijf dat dagelijks kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar liever nog laat ik mensen die bij of via Westrom aan de slag zijn zélf het verhaal vertellen. Hoe zit het nu écht? Dat is wat ik ga doen! Nieuwsgierig naar het werkelijke verhaal van een aantal medewerkers? Hou dan de komende tijd mijn LinkedIn in de gaten. 

Goed nieuws is immers ook nieuws, vind ik. Maar……..dat had je vast al begrepen! 

Goed nieuws