19-04-2018

Iedere dag gebeurt er wel iets bijzonders……

Bij Westrom gebeurt er iedere dag wel iets bijzonders. Afgelopen weekend ook op zaterdag: onze Open Dag! Wij wilden zoveel mogelijk mensen zelf laten ervaren dat mensen met een arbeidsbeperking gewoon kunnen meedraaien in een bedrijf.

9.00 uur: De koffie loopt, Facilitaire Zaken checkt nog éénmaal of alles werkt, de vloer wordt nog een extra keertje gedweild, zodat alles erbij ligt om door een ringetje te halen. De medewerkers krijgen de laatste instructies en zoeken daarna hun plekje op. We zijn er klaar voor om de bezoekers te ontvangen!


9.45 uur: De spanning neemt toe, de deuren gaan open, de eerste bezoekers staan al op de stoep. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel mensen, van jong tot oud, van buurman tot raadslid, van  potentiële medewerkers tot familie van huidige medewerkers, in ons bedrijf geïnteresseerd zijn. Beter kan mijn dag niet beginnen.


10.45 uur: De eerste bezoekers bereiken, na zelf door ons pand te zijn gelopen, ons bedrijfsrestaurant voor een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai. Natuurlijk ben ik zeer benieuwd wat iedereen ervan vond. De reacties zijn louter positief. Veel mensen geven aan dat ze verrast zijn over de diversiteit aan werksoorten. De medewerkers oogstten de meeste lof, en terecht! Zij zetten zich op hun vrije zaterdag belangeloos in om de Open Dag op rolletjes te laten verlopen. Hun enthousiasme en inspanningen worden erg gewaardeerd.

 
12.00 uur: Fantastisch om te zien hoe alle collega’s aan hun familie vol trots vertellen over hun werkzaamheden, wat ze elke dag doen, voor welke bedrijven ze de werkzaamheden uitvoeren en waar hun eigen werkplek is. Leuk dat ik zelf ook de kans heb gehad om ‘mijn bedrijf’, want zo voelt het echt, aan mijn eigen familie te laten zien. En het spreekwoord dat één beeld meer zegt dan 1000 woorden, blijkt dan maar al te waar te zijn!


13.30 uur: Een journalist van RTV Roermond zet Westrom voor een paar uurtjes ‘in the spotlight’. Er worden filmopnames gemaakt. De diagnoseafdeling, de assemblage-afdeling, het magazijn, alles wordt gefilmd. Bezoekers en medewerkers worden gevraagd wat ze ervan vinden. Ik mag ook mijn zegje doen; voor de camera vertel ik over deze geslaagde dag.

 
16.00 uur: We hebben ruim 700 enthousiaste bezoekers ontvangen. De voeten doen zeer, maar iedereen heeft een voldaan gevoel. De weggehaalde linten wissen de sporen van de looproute uit, de ingevulde evaluatieformulieren worden veilig opgeborgen en de deur gaat weer op slot….. 


Ik ben trots op dit bedrijf en al onze medewerkers! 


Ik kijk al weer uit naar maandag, want dan gebeurt er vast weer iets bijzonders! 

Open Dag Westrom