01-10-2019

Geef mensen de kans!

Afgelopen zomer maakte ik kennis met Open Hiring: een baan zonder sollicitatiegesprek. Ik was meteen enthousiast! Wat zou het geweldig zijn als werkgevers mensen een open kans geven. Daar maak ik me in deze blog graag sterk voor.

Open Hiring betekent dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Je krijgt geen sollicitatiegesprek en je hoeft geen cv te overleggen. Via Open Hiring kan iedereen die wíl werken, gewoon aan de slag. Als je gemotiveerd bent voor de baan, dan zijn je ervaring, je diploma of je leeftijd niet belangrijk. Voor veel werkgevers een vreemde gewaarwording. Iemand waar je helemaal niets van weet, binnenlaten in je bedrijf en zomaar aan de slag laten gaan. Want wie haal je in huis? Wat is de achtergrond van je nieuwe medewerker? Desondanks zijn er in Nederland al enkele bedrijven met Open Hiring aan de slag. 

De methode is overgewaaid uit Amerika. Koekjesfabrikant Greyston nam ex-gedetineerden aan. Het bedrijf keek niet naar het (arbeids)verleden, maar naar de toekomst van deze mensen; naar hun mogelijkheden. En het werd een succes. Tijdens het Zomerevent van het Midden-Limburgse MVO-platform Konnekt’os, vertelden de mensen van The Start Foundation dat Open Hiring lef vraagt van werkgevers. Lef om mensen die zeggen dat ze willen en kunnen werken zonder sollicitatiegesprek aan te nemen. Lef om de mogelijkheden van mensen te zien en het gewoon te doen. 

De werkloosheid in Nederland is laag, maar toch is het voor sommige mensen lastig om werk te vinden. Mensen die in een normale sollicitatieprocedure op voorhand vanwege vooroordelen (te oud, geen ervaring, lastige persoonlijkheid) al buiten de boot vallen. Open Hiring kan voor hen uitkomst bieden. Het vraagt van hen dat zij zelf initiatief nemen. En van werkgevers dat zij het lef hebben om zo te werken. Dus… wie durft het aan om vooroordelen en twijfels aan de kant te zetten? Wie zet de mogelijkheden van mensen op één? Wie leert op deze manier waardevolle arbeidskrachten kennen? Jullie reacties zijn welkom! Ik kan me al verheugen op mijn blog waarin ik een werkgever uit onze regio in het zonnetje kan zetten. 

Afbeelding: Mabel Amber