09-07-2018

Eén miljoen ballen met Roermondse lucht

Het WK 2018 is in volle gang. De komende dagen staan in het teken van de halve finales. En hoewel we allemaal de pijn voelen van het feit dat Nederland er niet bij is, vind ik het toch een feestje om naar de wedstrijden te kijken. Stiekem ben ik dan nieuwsgierig wie de lucht heeft mogen pompen in de WK-ballen. Deze ballen heeft Westrom, om maar in voetbaltermen te blijven, niet ‘gescoord’. Maar……zo’n 1 miljoen andere ballen hebben we wél al voorzien van Roermondse lucht.

Hoe het balletje is gaan rollen
Je hebt van die klanten die op het eerste oog iets te klein zijn voor je dienstverlening, maar waar je het gevoel bij hebt dat het nog wel eens iets groots kan gaan worden. Dit was er precies zo één. De communicatie was goed, een prettige klant, de dienstverlening liep goed en dan ineens de vraag. “Zouden jullie ook ballen kunnen oppompen?”

Verkopen jullie lucht?
Eén van hun internationale opdrachtgevers zocht uitbreiding en was op zoek naar een betrouwbare kwalitatieve dienstverlener die veel ballen kan oppompen. Tijdens de eerste gesprekken spraken we nog over ongeveer 250.000 ballen per jaar. Ons gebouw is ingericht voor verschillende productie-activiteiten, dus perslucht was geen probleem. Onze eigen technische dienst bouwde een op maat gemaakte productielijn en Westrom was klaar om te starten. 

De eerste wedstrijd
Binnen no-time stond onze productielijn en werd ons het vuur aan de schenen gelegd. De ballen komen binnen vanuit China, containers vol! De eerste levering was natuurlijk meteen een grote batch met een korte levertijd en we waren eigenlijk nog aan het inwerken. Maar we kregen het voor elkaar! Alsof we nooit anders hadden gedaan. 

En zo is de tactiek nu
Nu, ruim een jaar later, hebben we een paar kleine aanpassingen gedaan aan onze productielijn en zijn we opgeschaald naar twee lijnen. Per dag vullen we meer dan 6.000 ballen: volleyballen, basketballen, voetballen en American footballs. Op sommige dagen gaan er twee vrachtwagens vol Roermondse lucht Europa in! 

Wie spelen er?
Dit prachtige werk doen we met onze Westrom medewerkers. Allemaal met een eigen verhaal waarom ze zijn uitgevallen in de reguliere arbeidsmarkt. Zij, die met een klein ruggensteuntje van Westrom, kwalitatief maatwerk kunnen verrichten en ervoor zorgen dat we ook dit jaar één miljoen ballen kunnen uitleveren. 

Eén miljoen ballen met Roermondse lucht klaar om Europa in te gaan. Bent u geïnspireerd door deze blog en heeft u ook een vraag, gooi gerust een balletje bij me op.